حجت الاسلام سید مجتبی موسوی راسخ در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» در قزوین، به نهضت تاریخ ساز وعزت آفرین سالار شهیدان اشاره وگفت: درکلاس درس امام حسین(ع) باید درس زندگی آموخت و بتوانیم آن حضرت را امام، پیشوا و مقتدای خود قرار دهیم و آنگونه عمل کنیم که از ما می خواستند و می خواهند.
استاد حوزه علمیه قزوین تصریح کرد: نهضتی که درخت دین را با خون آبیاری کرد و فلسفه اصلی آن مبتنی بر معروف گستری و منکرزدایی بود.
معاون برنامه ریزی ومالی حوزه علمیه قزوین به بیعت نکردن سید الشهدا (ع) با یزید بیان داشت: این امام همام و خستگی ناپذیر، در کمال شجاعت و اخلاص پس از بیعت نکردن با یزید، سفرعشق را آغاز کرد و از مدینه تا مکه و از مکه تا کربلا سفیر هدایت شد و خطابه ها و سخنان روشنگرانه و پر شور آن حضرت شاهد مثال آشکار،امر به معروف و نهی از منکر زبانی و کلامی اوست.
وی، پرورش الگو وشناساندن آن را از مهمترین راه های انتشار و تبلیغ اندیشه اسلامی و مکتب فکری امام حسین (ع) دانست وخاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در قیام عاشورا اقشار مختلف جامعه از پیر و جوان حضور داشتند، باعث شده است که از عاشورا مکتبی الگوساز و تربیت کننده انسان قرآنی شکل بگیرد که درهمین راستا یکی از آثار ارزشمند نهضت عاشورا الگوو سازی والگو پذیری آن است.
حجت الاسلام موسوی ادامه داد: خانواده ها می توانند سیره عملی امام حسین (ع) را در زمینه های تشکیل خانواده، نحوه تربیت فرزندان و نحوه رشد و تعالی خانواده درمسیر کمال انسانی را الگو و سرمشق خود قرار دهند.
استاد حوزه علمیه قزوین در ارتباط با تاثیرات اجتماعی و فردی فرهنگ و آموزه های نهضت عاشورا اظهار کرد: درس های قیام امام حسین (ع) و یارانش در حوزه اجتماعی شامل رفع جهالت و ضلالت از میان مردم، خیزش و جنبش عمومی، حرکت و اقدام تنها برای رضای خدا است.
وی در پایان از عزاداران خواست تا معنویات حاصل از عاشورا را به سادگی از دست ندهند.